Κώδικας Δεοντολογίας για το Trans Euro Trail

Moderator: Mariner

Locked
User avatar
Redballrun
TET Puppetmaster
Posts: 295
Joined: Tue Oct 10, 2017 6:04 pm
Location: Swaledale, UK
x 79
Contact:

Κώδικας Δεοντολογίας για το Trans Euro Trail

Post by Redballrun » Fri Nov 03, 2017 12:32 am

Κώδικας Δεοντολογίας για το Trans Euro Trail

Η συμφόρηση στην ύπαιθρο της Ευρώπης αυξάνεται όλο και περισσότερο. Εκτός από εκείνους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο, υπάρχουν πολλές ομάδες ατόμων που θέλουν να επωφεληθούν από τους χώρους πρασίνου μας που συνεχώς φθίνουν.

Ως αναβάτες του TET, έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και στους αναβάτες που έρχονται μετά από μας να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του δικαιώματος χρήσης των διαδρομών.

Θα πρέπει να επιδιώξουμε να είμαστε πρεσβευτές του “Trail riding” και η χρήση των διαδρομών να γίνεται με σεβασμό.

Το TET υπέκειται στον ακόλουθο Κώδικα Δεοντολογίας:

Χρησιμοποιήστε μόνο οχήματα νόμιμα σε κυκλοφορία και σεβαστείτε τον ΚΟΚ και τις σχετικές σημάνσεις.

Οι μοτοσυκλέτες και οι αναβάτες πρέπει να διαθέτουν τις σχετικές άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης καθώς και να είναι ασφαλισμένοι.

Σε περίπτωση που διασχίζετε γεωργικές εκτάσεις χρησιμοποιήστε τις εμφανείς και ήδη χρησιμοποιημένες διαδρομές, καθώς οι τροχοί μπορούν να βλάψουν τις καλλιέργειες και τα φυτά τα οποία είναι τα μέσα διαβίωσης κάποιου.

Δώστε προτεραιότητα σε περιπατητές, άλογα και ποδηλάτες σταματώντας και σβήνοντας τους κινητήρες ανάλογα με τις ανάγκες σε στενά μονοπάτια. Σε άλλες περιπτώσεις επιβραδύνετε δίνοντας χώρο και αποφεύγοντας το σήκωμα σκόνης που πέταμα πετρών που προκαλείται από την επιτάχυνση.

Σε περίπτωση που συναντήσετε φράκτες ή πόρτες μην ξεχνάτε να μην τις αφήνετε ανοιχτές ώστε να προστατεύονται τα κοπάδια.

Ταξιδέψτε με ασφαλή ταχύτητα λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και την ορατότητα - το TET δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί ως αγωνιστική διαδρομή.

Οδηγείτε ήσυχα και χρησιμοποιήστε το γκάζι με διακριτική ευχέρεια καθώς ο θόρυβος ενοχλεί.

Μην ταξιδεύετε σε μεγάλες ομάδες - έξι ή λιγότερα άτομα είναι ιδανικά.

Σεβαστείτε την ύπαιθρο και εκείνους που ζουν, εργάζονται και παίζουν σε αυτήν

Θυμηθείτε ότι οι εκτός δρόμου διαδρομές είναι ευαίσθητες και ευπαθής στη διάβρωση, ειδικά όταν είναι βρεγμένα. Σκεφτείτε μια παράκαμψη.

Αναγνωρίστε την παρουσία άλλων χρηστών των διαδρομών με ένα φιλικό χαιρετισμό και ένα χαμόγελο - δεν κοστίζει τίποτα!

Εάν παρατηρήσετε επικίνδυνη ή ανεύθυνη συμπεριφορά απο άλλους στις διαδρομές και αισθάνεστε πως είναι ασφαλές να το κάνετε, θα σας ζητούσαμε να έχετε το θάρρος συζητήσετε με τα άτομα αυτά για την συμπεριφορά τους - ίσως να τους κάνετε να προβληματιστούν και να καταλάβουν τα προβλήματα που πιθανά να δημιουργούν.

Οδηγείτε ανάλογα με τις ικανότητές τις δικές σας και της μοτοσυκλέτας σας.

Συμβάλλετε στη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών δαπανώντας τα χρήματά σας στις τοπικές επιχειρήσεις.

Πιστεύουμε ότι αν συνοψίσουμε τις ενέργειές μας και την χρήσου του TET στα παρακάτω 3 κριτήρια, τότε μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να αλλάξουμε τις αντιλήψεις των ανθρώπων για τους αναβάτες ως προς το καλύτερο:

1. Σεβασμός στις διαδρομές
2. Σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες που ταξιδεύουμε
3. Σεβασμός στο περιβάλλον
0 x
Locked